Kanelboller med Matprotein

Kanelboller med Matprotein

Luftige og saftige kanelboller, som er laget med PRIOR Matprotein for et høyere proteininnhold. Perfekt som kos etter trening eller tur, med hele 17g protein per bolle!

Ingredienser

Deig:

  • 800 g hvetemel

  • 100 g PRIOR Matprotein

  • 1 pakke tørrgjær (ca. 11 g)

  • 120 g sukker

  • 140 g smør (romtemperert)

  • 2 egg

  • 350 g melk (lunken)

  • 1 ts salt

  • 2 ts malt kardemomme

Fyll:

  • 200 g smør (romtemperert)

  • 100 g hvitt sukker

  • 100 g brunt sukker

  • 4 ss kanel

Melisglasur:

  • 100 g melis

  • 2 ss PRIOR Matprotein

  • 4 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Bland hvetemel, eggehvitepulver, sukker, tørrgjær, salt og kardemomme i en stor bolle

  2. Tilsett lunket melk (ca. 37 °C) og egg. Bland i kjøkkenmaskin til du får en glatt deig

  3. Legg til smør i terninger. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 8–10 minutter til den blir smidig

  4. Dekk til og la heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse

  5. Rør sammen romtemperert smør, hvitt sukker, brunt sukker og kanel til en jevn smørkrem

  6. Strø litt mel på kjøkkenbenken og kjevle den ferdighevede deigen ut til et rektangel. Pass på at du ikke kjevler deigen så tynn at den revner. Smør fyllet jevnt utover deigen. Rull deigen stramt sammen fra langsiden

  7. Skjær rullen i ca. 12 like store biter og legg dem i en ildfast form smurt med smør. Dekk til og la etterheve i ca. 30–40 minutter

  8. Forvarm ovnen til 190°C (over- og undervarme). Stek bollene midt i ovnen i 10–15 minutter til de er gylne. La dem kjøle mens du lager glasuren

  9. Bland melis, eggehvitepulver og vann til en glatt glasur. Ha glasuren over de avkjølte bollene


ikon beskrivelse

FLERE OPPSKRIFTER