Vil du ha en sunnere pizza? Her kommer vår oppskrift på pizzabunn. Den blir både bedre og sunnere!
Ingredienser
-
25 g matprotein
-
470 g hvetemel
-
30 g fullkornshvetemel
-
5 gram gjær, tørr
-
15 g salt
-
3,5 dl vann, lunkent
-
3 ss olivenolje
Fremgangsmåte
-
Ha melet i en bakebolle, og bland inn matprotein, gjær og salt
-
Sett i gang maskinen og hell i vann. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekrok på middels hastighet i ca 10 minutter
-
Tilsett olivenoljen og elt deigen videre i noen minutter til du har en smidig og fin deig
-
Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time
-
Sett stekeovnen på 225 grader
-
Form pizzadeigen til 2 pizzabunner
-
Ha på ønsket pizzafyll
-
Stek pizzaen på 225 grader til osten er gyllen