Grove rundstykker med protein

Grove rundstykker med protein

Ingredienser

  • 25 g matprotein

  • 125 g hvetemel, fullkorn

  • 100 g hvetemel

  • 10 g gjær, tørr

  • 2 dl vann

  • 1,5 ss olivenolje

  • 0,5 ts salt

Valgfri topping: Valmuefrø, sesamfrø, havregryn

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen hvetemel, gjær og matprotein

  2. Varm vannet til 37 grader

  3. Bland vannet inn i melblandingen, og elt godt sammen

  4. Bland inn olivenolje og salt helt til slutt

  5. Dekk til deigen, og la den heve rundt 1,5 time

  6. Trill ut rundstykker

  7. La rundstykkene etterheve i ca. 30-45 minutter

  8. Sett ovnen på 220 grader

  9. Pensle rundstykkene med melk eller vann, og strø på topping

  10. Stek rundstykkene midt i ovnen i 10-12 minutter


ikon beskrivelse

FLERE OPPSKRIFTER