Proteinrike rundstykker er næringsrike og holder deg mett lenge. Disse er perfekte til nistemat, eller til å steke rett fra fryseren til søndagsfrokosten. Dette er en grunnoppskrift som kan endres ut i fra hva du har i skapet, eller hvordan du liker dine rundstykker. Oppskriften lager ca. 8-10 rundstykker.
Ingredienser
-
2 ss PRIOR Matprotein
-
2 stk egg
-
400 g Cottage cheese
-
2 ts bakepulver
-
200 g lettkokte havregryn
-
200 g blandede frø. For eksempel gresskarkjerner, sesamfrø, solsikkefrø, linfrø eller chiafrø.
-
0,5 ts salt
Fremgangsmåte
-
Forvarm ovnen til 200 grader
-
Bland PRIOR Matprotein, salt og bakepulver i en bolle. Tilsett deretter havregryn og frøblandingen, og blant godt.
-
I en annen bolle, miks egg og Cottage cheese godt sammen med en stavmikser til blandingen er helt glatt
-
Hell eggemiksen i bollen med det tørre, og bland sammen til en klissete deig. Deigen skal være fast nok til at du kan forme den til rundstykker med hendene. Om den er veldig bløt kan du tilsette litt mer havregryn og/eller Matprotein
-
Kle en stekeplate med bakepapair, og form 8-10 rundstykker som legges med litt avstand på platen. Pensle rundstykkene med litt vann, og strø over med valgri topping (for eksempel sesamfrø eller havregryn)
-
Stek rundstykkene midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist og server.
Tips!
Du kan lett variere smaken på rundstykkene ved å variere innholdet av kornblandingen, med for eksempel nøtter, tørket frukt eller rosiner. Du kan også fint erstatte havregryn med fint eller sammalt mel.
Rundstykkene egner seg godt til frysing.